Kennel AscendantKennel Ascendant Kennel Ascendant er opdræt af Field trail cocker spaniels/ working cocker spaniel. Vi er en lille privat kennel hvor opdræt foregår som stueopdræt. Kennelen har to tæver, Gaia og Asteria, hvor Gaia er mor til Asteria. Vi går meget op i hundens sundhed og adfærd Sundheden skal være i top, dvs. vores hunde bliver HD, AD, knæ, prcd-DNA testet.


Ved valg af hanhund har vi samme høje krav. Vi kigger meget på hundenes bygning, passer bygningen til det arbejde hunden skal udføre. Adfærden skal også være i top, dvs. vores hunde skal have det der kaldes en tænd/sluk knap, hvilket betyder at vi har et ønske til at hunden er fuldt på, viser arbejdsglæde og masser af drive ved arbejde/træning. Imens i hjemmet og ved siden af arbejdet skal hunden kunne slappe helt af og være i harmoni.


Hvem må købe? Alle er velkommen forbi til en snak og hilse på pigerne. Det er dog ikke alle der får lov til at købe. Racen er en arbejdsrace og skal bruges til en eller anden form for arbejde/træning, f.eks. jagt, agility, lydighed, nosework osv. Vi tillader os derfor at fravælge evt. køber vi ikke mener matcher en working cocker.


Lidt om racen, fra DKK

MENTALITET: Racen egner sig ikke udelukkende til et liv som selskabshund. Heller ikke for den aktive familie, der går og løber lange ture. Den er meget aktiv, ofte i bevægelse og evigt glad. De er meget hengiven og pleasende i forhold til sin ejer. Opsøger arbejde og menneskekontakt så ofte som de kan få det. De har et stort behov for kontakt. Racerne har ikke tendens til udfarenhed overfor andre hunde. Vogtning af mad osv. vil sjældent forekomme.


AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racerne er avlet til at ?gå under haglbøssen? på jagt, hvilket vil sige, at hunden skal holde sig indenfor en radius af cirka 10 ? 15 meter fra ejeren/jægeren. Dette betyder dog at racerne har evnen til at lære det ? de kan det ikke fra fødslen. Vildtinteressen er stor og specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald.


BEHOV: Racerne er avlet som reelle brugshunde, og har et medfødt behov for at blive arbejdet målrettet med jagtligt arbejde. Når de bliver aktiveret korrekt, fungerer de godt som familiehund. Vær opmærksom på at racerne har en medfødt evne til at indtage et højt stressniveau og at en del af den daglige træning skal bestå af indlæring af ro og selvkontrol.


PELS OG PLEJE: Langt de fleste individer har kortere pels end standard-typerne. Pelsen er glat og kræver oftest ikke andet end en let børstning med mellemrum, samt en klipning af pelsen imellem tæerne på poterne.


TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Nogle af individerne kan være meget blide og for enkelte kan blidheden tippe over i usikkerhed overfor mennesker og hunde. Vær obs. på racernes medfødte evne til både at være rolig og meget aktiv (lavt og højt stressniveau) ? og træn begge dele, så hunden ikke risikerer at få stressproblemer under indlæring og i hverdagen.


OPRINDELSE: Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt i to grupper. Hunde over 11 kg var "starters", som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes "cockere", og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper - woodcocks. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.


HØJDE: Hanner 39-41 cm. Tæver 38-39 cm.


VÆGT: 8-16 kg.


FARVER: Alle farver er tilladt.


HJEMLAND: Storbritannien.


INTERNATIONALT RACENAVN: English Cocker Spaniel - ft.


Gaia of the World

Gaia er en rigtig power hund når hund arbejder, intet kan stoppe hende og hund arbejder ben hårdt og kan blive ved og ved. Hun er en lille arbejdshest som elsker alt hvad man sætter hende til. Hun har kun et tempo og det er "hurtigt". I hjemmet er Gaia blid og rolig. Elsker at hygge med mindre børn eller ligge i armene på mennesker. Gaia løber agility i Danmarks højeste klasse, klasse 3. Hun har deltaget ved flere internationale stæver bl.a. Norwiegen Open og Eorupean Open. Hun har i 2018 repræsenteret det danske agility landshold til de Nordiske mesterskaber i Finland. Derudover løber Gaia også flyball engang imellem.


Asteria Prophecy of a Shooting Star

Asti er en blød og lækker hund. Hun har fuld power på med de ting hun elsker at lave. Hun er en rigtig tænker og lære nye øvelser mm. lyn hurtigt og med stor glæde. I hjemmet er Asti børnenes bedste ven og hun er tit med i legen. Hun er tit husets midtpunkt fordi hun lige kan finde ud af at snige sig ind imellem hvor det hele sker. Asti skal starte sine første agility stævner i 2018.


Vi planlægger kuld til til sommer!